Utrecht krijgt zondag toch groot scherm

Nadat er veel kritiek is geuit op het feit dat de gemeente geen groot scherm neerzet voor het WK, is burgemeester Aleid Wolfsen toch overstag gegaan. Er zal een groot scherm worden neergezet ver buiten het centrum op een trapveldje.

Na een lang overleg donderdag heeft het college besloten dat er op het terrein van het tijdelijk onderkomen van Vredenburg in Leidsche Rijn zondag een groot scherm staat. 

Op het sfeerloze veld, gelegen tussen de snelweg A2 en het Amsterdam-Rijnkanaal, kunnen ruim 8500 supporters naar de wedstrijd kijken. 

In een hoop andere steden mogen horeca-ondernemers gewoon een scherm ophangen. Maar in het centrum van Utrecht hebben de horeca-ondernemers vanwege de strenge regels besloten geen vergunning aan te vragen. Met die vergunning mogen horeca-ondernemers onder meer tot slechts een half uur na de wedstrijd alcohol schenken. Daardoor zou de investering voor de vergunning niet rendabel zijn.

"We willen vanzelfsprekend een mooi feest in de stad, maar ook de veiligheid vraagt veel aandacht", aldus de burgemeester.