Pedro: "Verrast dat ik in de basis stond"

Pedro kreeg in de met 1-0 gewonnen halve finale van Spanje tegen Duitsland verrassend een basisplaats. Dat vond hij zelf ook.

De aanvaller van FC Barcelona kreeg van bondscoach Vicente Del Bosque de voorkeur boven Fernando Torres, die tot nog toe een zeer teleurstellend WK doormaakt. De topspits wist nog niet één keer te scoren. In de tweede helft van het duel kwam hij nog wel binnen de lijnen.

"Ik was wel een beetje verrast dat ik in de basis stond", vertelt de 22-jarige Pedro vandaag, één dag na het gewonnnen treffen. "Maar gelukkig mocht ik meedoen. Ik ben heel blij met hoe we gespeeld hebben en dat we zijn doorgedrongen tot de finale."

In de slotfase van het duel had Pedro de ideale kans om zijn ploeggenoot Torres toch nog een doelpunt te schenken, maar in plaats van afspelen op de geheel vrijstaande Torres, ging Pedro voor eigen succes. Geen goede keuze, want de aanvaller liep zich vast. Pedro: "Ik was alleen en had Torres aan mijn zijde. Ik denk dat ik iets te veel zelfvertrouwen had."