Spaanse team maakt maandag busrit in Madrid

De Spaanse selectie maakt maandagavond na terugkomst uit Zuid-Afrika een rit in een open bus door de hoofdstad Madrid. Dat hebben de Madrileense autoriteiten vandaag gezegd, aldus het Spaanse persbureau Europa Press.

Ook bij verlies tegen Nederland zondag in de finale van het WK gaat de huldiging door. De rondrit duurt ruim twee uur en eindigt om 21.00 uur in het centrum van Madrid.

De Spaanse krant El País meldde dat de Spaanse koningin Sofia en kroonprins Felipe zondag aanwezig zijn bij de finale. Het is nog niet zeker of koning Juan Carlos kan komen. Hij heeft maandag een vergadering in de Spaanse stad Zaragoza. Ook de komst van premier José Luis Rodríguez Zapatero is nog niet zeker. Hij probeert een gaatje in zijn agenda te vinden.

In de centra van de grote steden Madrid en Barcelona worden zondag grote schermen opgesteld. In Madrid gingen gisteren na de overwinning op Duitsland tienduizenden mensen de straat op. In Barcelona, een bolwerk van het Catalaanse nationalisme, vierden duizenden mensen de zege, aldus de krant La Vanguardia.