Vijfhonderd extra kaarten voor Oranje

De FIFA heeft ingestemd met een verzoek van de KNVB om extra kaarten beschikbaar te stellen voor de WK-finale. Er komen vijfhonderd extra kaartjes voor de Oranje-supporters. De KNVB had op meer kaartjes gehoopt, maar is blij met elk extra ticket.

Het gaat om vijftig kaartjes in categorie 1 (790 euro), tweehonderd tickets in categorie 2 (525 euro) en nog eens 250 tickets in categorie 3 (250 euro). De KNVB neemt geen nieuwe aanvragen in behandeling omdat al duizenden mensen zich hebben aangemeld. De leden van de Supportersclub Oranje krijgen voorrang.

"De KNVB heeft van de FIFA in eerste instantie zesduizend kaarten voor de verkoop via de Supportersclub Oranje ter beschikking gekregen", zegt de bond in een reactie. "Daarvan zijn er zo'n 1.650 door leden afgenomen. Het restant is daarna volgens afspraak teruggegaan naar de FIFA, voor verkoop via de FIFA-kanalen."

"Naast die tickets zijn er door de FIFA ongeveer 1250 'follow your team'-tickets aan Nederlanders verkocht. Dit zijn de enige kaarten waarvan de KNVB zeker weet dat ze aan mensen uit Nederland zijn verkocht." De verwachting is echter wel dat er vijf- tot tienduizend Nederlanders bij de finale tegen Spanje zijn. "Ook een hoop Zuid-Afrikanen zullen in het Oranje naar het stadion komen."

Update 16:11 uur:

Ook reisbureau Kras heeft 500 extra kaarten weten te bemachtigen. Kras vliegt zaterdag met twee vluchten naar Johannesburg. De vluchten vertrekken uit Amsterdam en Dusseldorf. Arrangementen voor de vlucht en de accommodatie zijn beschikbaar vanaf 2.395 euro. Een wedstrijdkaartje kost een fan minstens 895 euro.