Sony triest om beslissing Insomniac

Shuhei Yoshida, het hoofd van Sony Worldwide Studios, is niet blij met de beslissing van gamestudio Insomniac om niet langer exclusief games voor Sony te maken. Dat heeft hij in een interview met Develop magazine aangegeven.

"We zijn samen groot geworden", begint het hoofd van Sony Worldwide Studios. "Insomniac bracht haar eerste game op onze eerste console uit. Zo ontstond een langdurige samenwerking waar goede games uit zijn voortgekomen. Ik vind het jammer dat deze samenwerking niet langer exclusief is."

Insomniac maakte sinds 1994 exclusief games voor de spelcomputers van Sony. Dit leverde hits als 'Spyro the Dragon', 'Ratchet & Clank' en 'Resistance' op.

In mei sloot Insomniac een deal met game-uitgever Electronic Arts. Door deze deal heeft de studio haar personeelsbestand flink kunnen uitbreiden en werkt men aan verschillende titels voor meerdere platformen. Hierdoor verschijnen de spellen van de gamestudio niet langer exclusief op de Playstation 3.

Shuhei Yoshida ziet wel een lichtpuntje in de beslissing van Insomniac. Zo zou de studio dankzij de toename in mankracht voortaan meer content voor de spelcomputers van Sony kunnen produceren.

Sony triest om beslissing Insomniac
Sony triest om beslissing Insomniac