Transavia-vluchten gratis omboeken voor finale

KLM en haar dochtermaatschappijen Transavia.com en Martinair gaan de service aan passagiers aanpassen voor de WK-finale van aanstaande zondag.

Transavia.com biedt passagiers die rechtstreeks bij de maatschappij geboekt hebben sinds donderdagochtend de mogelijkheid om vluchten gratis om te boeken naar een ander tijdstip, zodat ze de finale thuis kunnen zien. De omboekingsmogelijkheid geldt voor alle Transavia-vluchten die zondag vertrekken tussen 14.00 uur en middernacht.

Volgens een woordvoerster van de maatschappij hebben donderdagochtend tot 11.30 uur al rond de honderd passagiers van deze mogelijkheid gebruikgemaakt.

KLM en Martinair bieden geen mogelijkheden voor het omboeken van vluchten in verband met de WK-finale, maar zullen op vluchten tijdens de wedstrijd de passagiers via de intercom wel op de hoogte houden van het wedstrijdverloop.

"Dat hebben we bij alle WK-wedstrijden gedaan en doen dat ook bij de troostfinale tussen Duitsland en Uruguay op zaterdag", zegt een KLM-woordvoerster.

Arkefly was niet direct voor een reactie beschikbaar.