Paard rent met koets door winkelruit

Een paard is donderdagochtend met koets en al in de Noord-Brabantse grensplaats Baarle-Nassau door een winkelruit gerend. Een dierenarts heeft het dier gehecht, meldt de politie. In de winkel zou sprake zijn van een ravage. Er vielen naast het edele dier geen gewonden.

De koetsier had rond 08.30 uur ruzie gekregen met een automobilist. Die had de koets afgesneden omdat er iets was gebeurd dat hem niet zinde. De gemoederen liepen volgens de politie zo hoog op dat de automobilist uiteindelijk meerdere keren hard op het dak van zijn auto sloeg.

Het paard schrok daarvan en ging er met een vaart vandoor. Driehonderd meter verderop liep het dier de schoenenwinkel in. Daar liep de viervoeter meerdere snijwonden op. Een dierenarts kon de wonden hechten, wel moet het dier waarschijnlijk een oor missen.

De automobilist die het ongeluk veroorzaakte is ervandoor gegaan. De politie zoekt getuigen. Hij had een Belgisch kenteken en een aanhanger waar houten balken inlagen. De bestuurder was blank, ongeveer 50 jaar, had zwart haar en droeg een pet.