El Akchaoui hoopt binnen twee weken fit te zijn

Youssef El-Akchaoui is nog herstellende van een blessure, maar kijkt met frisse moed vooruit na zijn komst bij sc Heerenveen.

El Akchaoui werd door de Friezen overgenomen van NEC. "Ik heb een aantal keer een goed gesprek gehad met trainer (Ron) Jans en ben vol lof over mijn nieuwe club. Ik ben ontzettend blij dat de deal is doorgegaan", aldus de Marokkaanse verdediger op de officiële clubsite van Heerenveen.

"Ik hoop binnen twee weken weer helemaal fit te zijn, zodat ik bij de selectie aan kan sluiten", aldus El Akchaoui, die herstellende is van een kuitbeenbreuk. "Ik ga voor een plek in de basiself. Ik hoop dat ik met sc Heerenveen weer Europees voetbal ga spelen. Het ultieme doel zou zijn dat de club de Champions League weer zou halen."

Het vertrek van El Akchaoui betekent een einde aan een onrustige periode voor de verdediger bij NEC. De linksback was aanvankelijk nog aanvoerder van de Nijmegenaren. Maar in de tweede seizoenshelft werd hij verhuurd aan het Duitse FC Augsburg. "Niet alles loopt zoals je graag wilt dat het loopt. Het heeft geen zin om terug te kijken op mijn periode in Nijmegen. Ik kijk alleen maar vooruit", besluit de gedreven El Akchaoui.