[Tour] Ploeg Cavendish gelooft niet meer in groen

Na weer een massasprint waarbij Mark Cavendish geen rol kon spelen, is de sfeer bij HTC-Columbia slecht. Ploegleider Brian Holm gelooft niet meer dat de Brit mee kan doen in de strijd om de groene trui. "Ik denk het niet", stelde de Deen woensdag tegen Novum Nieuws. "We moeten nu maar hopen op een ritzege."

In Reims had HTC-Columbia tot in de laatste kilometer een uitstekende positie, maar het treintje van Cavendish verloor de slag in de laatste honderden meters. Bij de bus van de ploeg was de sfeer dan ook om te snijden. Zowel de 25-jarige Cavendish als zijn luitenant Mark Renshaw was kwaad en weigerde met de pers te praten.

De afgelopen twee jaar grossierde Cavendish in ritzeges. In 2008 won hij vier etappes in de Tour, vorig jaar pakte hij er nog twee. In 2009 reed hij daardoor lange tijd in de groene trui, maar eindigde uiteindelijk tweede in het puntenklassement. Dit jaar pakte Cavendish pas vijftien punten, goed voor de 36e plaats na vier etappes. Groenetruidrager Thor Hushovd heeft tachtig punten.