Barcelona moet geld lenen voor salarissen

De kampioen van Spanje zit financieel in zwaar weer. Onlangs heeft FC Barcelona een lening van 150 miljoen euro aanvraagd bij de bank om de salarissen van haar spelers te kunnen betalen. De selectie van de Catalanen hadden volgens de afspraak het geld eind vorige maand al moeten krijgen, maar hebben voorlopig nog niets ontvangen.

"Bij mijn aantreden trof ik een club met geldproblemen", vertelt voorzitter Sandro Rossel, die onlangs werd gekozen tot opvolger van de vertrokken Joan Laporta, aan het Spaanse Sport. "Er is de voorbije jaren meer uitgegeven dan dat er binnenkwam."

Volgens de preses zou het echter niet heel ernstig zijn. "We zijn absoluut niet failliet, aangezien we nog steeds voldoende inkomsten genereren. We hebben alles onder controle en alles komt goed. Enerzijds verkopen we spelers, zoals we dat afgelopen week met Chygrynskyi hebben gedaan. Anderzijds gaan we nu een lening aan bij de bank."

Er werd echter wel verlies gemaakt met de transfer van Chygrynskyii. Eerder kwam hij over voor 25 miljoen van Shaktar Donetsk, maar mocht gisteren voor tien miljoen euro minder weer terug naar zijn oude ploeg.