Uruguay vooral trots op prestaties nationale team

Uruguay verloor in de halve finale van het WK van Nederland en mag nu opgaan voor de strijd om de derde plaats. Ondanks dat de beker er niet meer in zit is de media vooral trots op de prestaties van de nationale ploeg.

"Als je dan toch een manier moet vinden om te verliezen, dan maar zo", kopt El Telégrafo. De krant spreekt van een wedstrijd tegen Oranje die 'halvefinalewaardig' was. "Alles is nu gericht op het veroveren van de derde plaats."

Espectador rept over een beter Nederland. "We hebben met waardigheid gestreden. Helaas waren de Europeanen superieur." De krant roemt Nederland als een ploeg van formaat. "Dit was wel even anders dan in de voorgaande vijf duels. Een paar minuten superieur voetbal is genoeg gebleken Uruguay op de knieën te krijgen", aldus de krant over de kort na elkaar gescoorde 2-1 en 3-1 van Oranje. "Nederland is een goede ploeg in optimale conditie. Technisch zeer sterk en dodelijk in de omschakeling."

Volgens El País was de halve finale tegen Nederland het hoogst haalbare voor Uruguay. "Nederland was beter voorbereid op de wedstrijd", aldus de krant. Dirk Kuyt was dinsdag volgens El País de beste speler aan Nederlandse zijde. "Kuyt is met zijn kracht, inzet en loopvermogen een gevaar voor iedere tegenstander."

El Observador heeft nog geen vrede met de uitschakeling. "Het doelpunt van Sneijder was buitenspel. De drie minuten chaos die daarop volgden, leidden het uiteindelijke verlies in van Uruguay."