Gallas uitgesproken over schuld Frans WK-fiasco

Het wereldkampioenschap 2010 draaide voor Frankrijk uit op een blamage. De ploeg kon de individuele kwaliteiten in het team niet op het veld tot uiting laten komen. Volgens William Gallas ligt de schuld bij de bondscoach.

De 32-jarige Gallas, die op zoek is naar een nieuwe club, neemt geen blad voor de mond wat betreft zijn overdenkingen over de Franse bondscoach op het WK. "Als het een fiasco was, dan zijn daar redenen voor", aldus Gallas in weekblad Inrockuptibles. "Voor mij is het totaal niet nodig om er om heen te draaien. Het kwam door de coach"

William Gallas moest op het WK zijn aanvoerdersband afstaan aan Patrice Evra. Ook dat heeft volgens hem bijgedragen aan de problemen van het Franse team. Maar er is volgens hem maar één echte reden voor het fiasco. "Het echte probleem is de coach. Okay, ik was niet goed, we waren niet goed. Maar de coach was er ook niet helemaal bij. Ik was geschokt dat we niet met twee spitsen speelden."

"Je kan de beste spelers ter wereld hebben in je team, maar als je niet de coach hebt die je nodig hebt, dan zullen de resultaten niet gehaald worden."