Meer spanning bij De Jong en Huntelaar

Nigel de Jong en Klaas-Jan Huntelaar stonden gisteren in de halve finale niet op het veld. Dat ze tegen Uruguay toe moesten kijken maakte het niet minder spannend. "Vanaf de zijkant is het heel anders. De spanning was om te snijden", zei De Jong.

"Het is heel anders dan op het veld, maar uiteindelijk is de ontlading zo groot als je wint", vervolgt de geschorste middenvelder tegenover Novum Nieuws. De Jong denkt dat het rustiger is om thuis te kijken. "Het is nog tien procent intenser omdat je in het stadion zit. Je voelt de hele atmosfeer." Daar kon Huntelaar zich ook in vinden. "Je bent er directer bij betrokken, dus misschien is het wel iets erger dan als je thuis bent."

De spits, die als wisselspeler op de bank zat, merkte ook het verschil tussen basis en bank. "Je bent meer gespannen omdat je het niet zelf in de hand hebt." De Jong zag echter dat zijn teamgenoten er alles aan deden. "Ze hebben het heel goed gedaan, zeker de tweede helft. Ze zijn hun belofte nagekomen en uiteindelijk sta ik in de finale van een WK", aldus de dolgelukkige middenvelder. "Onze mentaliteit heeft ons er door heen gesleept."