Inter wil Sneijder langer vastleggen

Wesley Sneijder kan zijn contract bij Inter verlengen. De Italiaanse landskampioen wil langer door met de middenvelder nu de Oranje-international schittert op het WK. Sneijder heeft momenteel een contract tot medio 2013 in Milaan.

Bij terugkomst uit Zuid-Afrika kan hij een verbeterde verbintenis ondertekenen. "Wesley kan bijtekenen tot 2015", zegt zijn zaakwaarnemer Sören Lerby in de Telegraaf.

Lerby vertelt dat Sneijder het goed naar zijn zin heeft en niet aan een vertrek denkt bij de Champions League-winnaar. "Hij staat daar beslist voor open. Er is afgesproken om na het WK om de tafel te gaan. Nu zitten alle betrokkenen in Zuid-Afrika." Ondanks het vertrek van trainer José Mourinho naar Real Madrid denkt Sneijder er niet aan hem te volgen.

Sneijder verkeert momenteel in een bloedvorm. Op het WK maakte hij al vijf doelpunten voor Oranje en is daarmee samen met David Villa topscorer van het toernooi.

De international werd vorig jaar door Mourinho naar Milaan gehaald nadat Sneijder op een dood spoor was beland bij Real Madrid. Bij Internazionale bloeide hij op en won de Italiaanse beker, het landskampioenschap en de Champions League. Misschien komt hier zondag zelfs nog de wereldbeker bij.