Uruguay toont zich waardige verliezer

Geen klachten over een partijdige scheidsrechter, schwalbes of ander vals spel. De Uruguayaanse media constateren simpelweg dat hun team niet was opgewassen tegen het "machtige Nederland" en noemen de nederlaag "verre van een mislukking".

De Uruguayaanse coach Óscar Tabárez zegt op de website van de krant Uruguay al Día dat hij 'trots' is dat zijn spelers zich nog zo kranig hebben geweerd. "Als we een manier moesten kiezen om te verliezen, zou het deze zijn geweest."

"Onze tegenstanders waren beter, want zij waren accurater voor het doel, " zei hij. Toch is hij niet ongelukkig. "We zijn zo ver gekomen, niemand had dat verwacht. Dat maakt het verdriet draaglijk."

De Uruguayaanse nieuwssite 180.com.uy schrijft onder de kop "Bedankt voor alles" dat het team tot in de laatste minuut alles heeft gegeven. Nederland wordt een "fatsoenlijke en eerlijke" speler genoemd.

Voor Uruguay is het WK nog niet afgelopen nu de eerste en tweede plaats niet meer in zicht zijn. Meerdere sites wijzen op het belang om derde te worden, omdat anders de top drie volledig uit Europese landen bestaat; Nederland, Duitsland en Spanje.

Het duel om de derde plaats wordt zaterdag gespeeld. Tegenstander van Uruguay wordt de verliezer van de halve finale tussen Spanje en Duitsland. De winnaar speelt een dag later in de finale tegen Nederland.