9,5 miljoen keken thuis naar halve finale

Op het hoogtepunt, net voor en na het laatste fluitsignaal, hebben bijna 9,5 miljoen kijkers dinsdagavond gekeken naar de halve finale van het Nederlands elftal. Gemiddeld keken 8,5 miljoen mensen thuis via de televisie naar de voetbalwedstrijd Nederland- Uruguay.

Dat blijkt uit cijfers van de Stichting KijkOnderzoek (SKO), die woensdag zijn bekendgemaakt. Hoeveel mensen de wedstrijd tegen Uruguay in totaal hebben gekeken (thuis of op een andere plek) wordt pas donderdag bekend.

Vrijdagmiddag keken gemiddeld zeven miljoen Nederlanders thuis via de televisie naar de kwartfinale tegen Brazilië. Die wedstrijd begon om 16.00 uur. De halve finale van dinsdag begon om 20.30 uur. Na de wedstrijd dinsdagavond stemden ruim 1,2 miljoen kijkers af op Nederland 1 voor Studio Sportzomer met Jack van Gelder. VI Oranje op RTL 7 was dinsdag goed voor 917.000 belangstellenden.

Kijkcijfersexpert René van Dammen voorspelde eerder dat in totaal 11,5 miljoen mensen in Nederland de halve finale thuis of buitenshuis via de televisie zullen volgen.