Inktvis voorspelt: finale NED - SPA

Al eerder volgden we de Duitse inktvis Paul en zijn wonderlijke voorspellingen. Tijdens het EK 2008 wist de inktvis maar liefst 80% van de Duitse wedstrijden goed te voorspellen en heeft dit wereldkampioenschap nog geen fout gemaakt. De volgende troef in handen van Paul blijkt echter niet in de smaak te vallen bij zijn Duitse verzorgers en aanhang. Het wonder met tentakels verwacht namelijk dat Spanje van Duitsland zal winnen.

De inktvis, die verblijft in een aquarium in Oberhausen, doet zijn voorspellingen door zijn voorkeur uit te spreken voor een bepaalde voerbak. Elke voerbak heeft een naam van een land en is gevuld met een mossel. Dinsdag was te zien dat Paul het liefste de mossel uit de bak van Spanje nam en dat land daarmee als winnaar voorspelt voor de halve finale tussen Spanje en Duitsland.

Eerder wist de inktvis te voorspellen dat het Duitse elftal zou verliezen van Servië, maar Australië, Ghana, Engeland en Argentinië zou kloppen. De Argentijnen opperden zelfs het idee om de inktvis te verwerken in een paella. Maar gelukkig voor de Spanjaarden is dit niet het geval geweest, of is de inktvis hier zo van geschrokken dat hij het de Spanjaarden gunt te winnen voordat zij ook op ideeën komen. De Duitsers zijn wel een beetje met stomheid geslagen en vestigen hun hoop nu op een beer met de naam Renate. Zij kon kiezen tussen vruchten en koos net als Paul voor Spanje. De berin heeft echter alleen nog maar verliezers getipt.

Inktvis Paul tipt Spanje als winnaar tweede halve finale.