Van Persie: "We hebben het met aardig spel gedaan"

Nederland versloeg de Uruguayanen met 2-3. Voor bondscoach Bert van Marwijk en Wesley Sneijder is het resultaat het meest belangrijke. Robin van Persie vindt echter dat Oranje ook mooi spel heeft laten zien tegen de Zuid-Amerikanen.

"Dit is zo mooi, ik heb echt kippenvel", aldus een gelukkig Van Persie. De aanvaller vindt dat ze met Uruguay een geduchte tegenstander hadden. "Uruguay heeft ook een hele goede ploeg. Deze spelers stoppen pas als het laatste fluitsignaal heeft geklonken", zo vervolgde de Arsenal-spits tegenover de NOS.

"We hebben het met aardig spel gedaan. Het waren mooie goals en we hebben ook hard geknokt", vindt Van Persie. Nederland moest tot op de laatste minuut stevig op de been blijven, aangezien de Uruguayanen met een doelpunt van Maxi Pereira in de 90e minuut een aansluitingstreffer wisten te vinden.

Van Persie maakt het niet veel uit welke tegenstander Oranje in de finale tegenkomt. De aanvaller zegt dat het sowieso een "uitdaging" zal worden. "Of het nou Duitsland of Spanje is, het is een geweldige uitdaging", zo besluit de centrale spits van Oranje.