Metzelder: "Raúl denkt serieus na over Schalke"

Volgens Christoph Metzelder is de kans aanwezig dat Raúl Gonzalez Blanco volgend seizoen bij Schalke 04 speelt. De club uit Gelsenkirchen heeft serieuze belangstelling in het clubicoon van Real Madrid.

Eerder bevestigde coach Felix Magath al dat Schalke concrete interesse heeft. Spaanse media meldden zondag al dat de transfer rond is, maar dat is nog niet het geval. Raúl (33) heeft zijn hele carrière bij Real Madrid onder contract gestaan.

"Raúl heeft de ambitie om in de Champions League te blijven spelen en hij denkt serieus na over Schalke", zegt Metzelder in Bild. De Duitser verruilde onlangs zelf ook Real Madrid voor Schalke. "Ik snap hem, ik zat altijd naast hem in de spelersbus van Real."

De verdediger denkt dat Raúl, ondanks dat hij niet meer de jongste is, nog goed kan meekomen in de Bundesliga. "Hij is in topconditie", weet Metzelder. "In mijn drie jaar in Madrid is hij slechts eenmaal geblesseerd geweest. Hij is een grote persoonlijkheid en zijn aanwezigheid zou een geweldige stimulans zijn voor dit jonge team."