Duitsland ongelukkig met 'Kapitän' Lahm

De Duitse aanvoerder Philipp Lahm heeft in de aanloop naar de halve finale op het WK tegen Spanje voor de nodige beroering gezorgd in het kamp van Die Mannschaft.

De verdediger van Bayern München riep in Duitse media dat hij ook na het WK aanvoerder van de nationale ploeg wil blijven. De band zit normaal gesproken om de arm van Michael Ballack, maar hij doet vanwege een enkelblessure niet mee aan het mondiale toernooi.

Teammanager Oliver Bierhoff probeerde de machtsstrijd binnen de selectie direct weer naar de achtergrond te verdrijven. "Deze discussie is onnodig", vond Bierhoff. "Dit is een thema dat in deze weken geen rol mag spelen. Het gaat er momenteel alleen om dat we de komende twee wedstrijden succesvol zijn. Al het andere komt daarna en over dit thema nemen bovendien de trainers een besluit. Dit is niet zo'n gelukkig gekozen tijdstip."

Lahm verklaarde onder meer in Bild dat hij veel plezier beleeft aan zijn rol als Kapitän. "Ik wil de band graag behouden. Waarom zal ik mijn functie dan vrijwillig afgeven?" Bierhoff zei vandaag dat de afspraken duidelijk zijn. "Michael Ballack is nog steeds onze aanvoerder; en Philipp Lahm de 'Weltmeisterkapitän'."