Game is Shaun Whites ergste ervaring ooit

Shaun Whites eerste verschijning in een videogame was zijn ergste ervaring ooit. Dit heeft de beroemde skate- en snowboarder gezegd in een interview met het Official Xbox Magazine.

In 2001 verscheen Shaun White op 13-jarige leeftijd als jong talent in Activisions snowboardgame Shaun Palmer's Pro Snowboarder. White was erg teleurgesteld in de manier waarop hij in het spel was verwerkt. Hij leek totaal niet op het personage.

De meervoudig medaillewinnaar op de Winterspelen weet wel waardoor dit kwam. "Je wordt helemaal opgewonden [omdat je in een game komt]", legt de beroemde snowboarder uit. "Maar niemand had mij om input gevraagd, ze wilden niets van mij weten. Ze pakten enkel mijn naam en plakten die op een personage."

White zegt in het interview met OXM dat hij geleerd heeft van deze fout. Aanbiedingen om in games te spelen, heeft hij lang afgewezen. Tot Shaun de kans kreeg om de hoofdrol te spelen in een game speciaal gemaakt over hem.

Inmiddels is Shaun White een grote naam in de wereld van het snowboarden en heeft hij in samenwerking met Ubisoft al enkele snowboard-games gemaakt. Dit najaar verschijnt zijn eerste skate-game Shaun White Skateboarding.

Game is Shaun White's ergste ervaring ooit
Game is Shaun Whites ergste ervaring ooit (Foto: Novum)