[Tour] Garmin zwaar gehavend na tweede etappe

De ploeg die ongetwijfeld de meeste renners tegen de grond zag gaan is Garmin Transitions. Tijdens de tweede etappe vielen er maar liefst vijf renners van de Amerikaanse formatie. Beide kopmannen Tyler Ferrar en Christian Vande Velde kusten het asfalt.

"Voor Christian (Vande Velde, red) is het algemeen klassement wel afgelopen, als we er al vanuit gaan dat hij morgen start", vertelt ploegleider Matt White aan Cyclingnews. Samen met Tyler Farrar en Julian Dean werd hij na afloop van de rit naar het ziekenhuis vervoerd.

David Millar en Robbie Hunter werden onderzocht door artsen. Alle renners wisten de finish te halen, maar het blijft nog onduidelijk wie er wel en wie er niet aan de start van de derde etappe zullen verschijnen.

Update

Christian Vande Velde zal in de derde etappe van de Tour de France niet meer aan het vertrek verschijnen. De Amerikaan blijkt aan zijn valpartij twee gebroken ribben overgehouden te hebben. Tyler Farrar zal wel van start gaan. Bij hem werd gevreesd voor een elleboogbreuk, maar hij blijkt slechts enkele flinke bloeduitstortingen te hebben opgelopen.