Autorover opgepakt na twee achtervolgingen

De politie heeft na achtervolgingen op zaterdag en zondag een Rotterdammer opgepakt voor twee voorvallen waarbij met geweld een auto werd gestolen. Bij een achtervolging raakte een agent volgens de politie gewond. De 29-jarige verdachte wordt er ook van verdacht een handtas van een vrouw te hebben geroofd.

De dader trok zaterdag op de P.C. Noutenslaan in Rijswijk even na 16.15 uur een 50-jarige vrouw uit haar Toyota RAV4. De volgende ochtend werd een vrouw op de Floralaan in Pijnacker beroofd van haar handtas. De dader reed weg in de Toyota die een dag eerder was gestolen.

De politie zette een achtervolging in, maar de dader wist te ontkomen. De auto werd uiteindelijk leeg teruggevonden in de Stastokstraat in Den Haag.

Zondagmiddag werd op het Generaal Eisenhowerplein in Rijswijk met geweld een groene Mercedes coupé gestolen. De politie hoefde niet lang na te denken om de link te leggen en zette de omgeving af.

Ook de Rotterdamse politie werd gewaarschuwd, vanwege vermoedens dat de man daar heen zou rijden. Daar werd het kenteken in een systeem gezet dat automatisch kentekens herkent. Daardoor werd de verdachte al snel getraceerd op de A15.

Weer zette de politie de achtervolging in, waarbij een agent met zijn auto tegen een paal knalde. Hij is met nekletsel behandeld in een ziekenhuis. De verdachte scheurde uiteindelijk de afslag Feijenoord-Ridderster af, waarna agenten hem klemreden op de Kreekkade.

Hij probeerde te voet verder te vluchten, maar gaf op toen een waarschuwingsschot werd gelost. De man wordt verdacht van meerdere berovingen en tanken zonder te betalen.