Ben Stiller was werkverslaafd

Ben Stiller was verslaafd aan werken. "Ik ben het geweest, maar zodra je dat herkent is de eerste stap voor het oplossen van dat probleem al gezet", vertelt de 44-jarige acteur in AD. "Ik begin nu van andere zaken in mijn leven te genieten, zoals mijn jongste van 4."

De acteur heeft naar eigen zeggen sommige dingen in zijn leven verpest. Hij heeft vier keer auditie gedaan voor een film waarin ook Susan Sarandon speelde. "Man, ik was zo nerveus dat ik die kans verpestte en die rol aan mij voorbij zag gaan."

Stiller wilde na het spelen in komische films bewijzen dat hij tot meer in staat was. "Daarom produceer ik films, maar zo langzamerhand wil ik bewijzen dat ik ook in een ander genre kan overleven."

De nieuwste film waarin de acteur een rol speelt, is 'Greenberg'. Stiller speelt de neuroot Greenberg, een veertiger die herstellende is van een zenuwinzinking. "Ik denk dat iedereen wel dit soort mensen in zijn omgeving heeft. Mannen die overal een mening over hebben en daar urenlang over kunnen doorzeuren."

Ben Stiller was werkverslaafd
Ben Stiller was werkverslaafd (Foto: Novum)