Utrecht wil Vorm voor 2,5 miljoen euro laten gaan

Michel Vorm heeft een gelimiteerde transfersom in zijn contract staan van 2,5 miljoen euro. Dat bevestigt de keeper in De Telegraaf.

"Het verbaast me dat dit bekend is, maar het klopt. Ik ga daar niet over liegen. Ik vind 2,5 miljoen euro niet veel voor de tweede keeper van het Nederlands elftal, maar aan de andere kant leven we nu in een tijd, dat clubs niet meer veel kunnen en willen betalen", aldus de doelman, die momenteel met Oranje in Zuid-Afrika is.

Vorm dong de gelimiteerde transfersom af toen hij zijn contract verlengde tot medio 2012. De 26-jarige sluitpost houdt echter rekening met een vertrek. "Ik sta hier met jongens die de Champions League-finale hebben gespeeld en echte topschutters als Sneijder, Van Persie, Van der Vaart, Kuyt en Huntelaar", vervolgt Vorm. "Zij schieten de ballen toch anders, venijniger en preciezer op doel dan, met alle respect, Ricky van Wolfswinkel."

De doelman benadrukt dat een vertrek geen noodzaak is. "Maar ik ben er wel mee bezig." Een voorkeur heeft Vorm niet. "Engeland zal moeilijk worden, omdat de meeste doelmannen daar 1,90 meter of langer zijn. Maar in Spanje of Duitsland kom je wel even grote keepers als ik tegen. En wat is klein? Het gaat erom dat je de ballen tegenhoudt. Als ik nou 1,70 was geweest, dan hadden ze een pupillenlatje moeten ophangen."