Vijf man vast voor trappen agenten

De politie heeft zondagochtend in Hengelo vijf mannen aangehouden voor onder meer het trappen van twee agenten tegen het hoofd. De agenten waren bij een worsteling op de grond terechtgekomen. De twee moesten naar het ziekenhuis, meldt de politie zondag.

Zondag rond 03.30 uur zagen twee surveillerende agenten dat een groep mannen zich verveeld en luidruchtig gedroeg in de Langestraat. Toen de politie de mannen hierop aansprak, gooide een van de mannen uit de groep een glas stuk richting de agenten. Toen de twee agenten deze man wilden aanhouden, keerde de hele groep zich tegen de politie.

De man die het glas gooide verzette zich hevig bij zijn aanhouding, waarna een van de agenten hem vasthield. Zijn collega dreigde pepperspray te gebruiken. Zowel de mannen als de andere politieagent kregen vervolgens pepperspray in het gezicht. De agent viel vervolgens op de grond en werd door de mannen getrapt. De andere agent werd ook overmeesterd en getrapt toen hij op de grond lag.

Andere toegesnelde politieagenten en portiers van nabijgelegen horecagelegenheden ontzetten de agenten. Nadien konden vijf mannen van 20 tot 26 jaar worden aangehouden. Zij zitten vast op verdenking van openlijke geweldpleging. De agenten hielden blauwe plekken en bulten op het hoofd over aan het geweld. Na behandeling konden zij terug naar het politiebureau.