Klose: "Vergelijking met Gerd Müller niet eerlijk"

De Duitse spits Miroslav Klose was tegen Argentinië (0-4) met twee doelpunten weer eens zeer productief voor Die Mannschaft. De aanvaller van Bayern München wil echter niet vergeleken worden met de legendarische Gerd Müller.

"Ik ben ongelooflijk blij dat we gewonnen hebben. Mijn doel was om dit toernooi vijf doelpunten te maken", aldus Klose volgens De Telegraaf. Momenteel staat de aanvaller op vier treffers. Met het bereiken van de halve finale heeft Klose nog twee wedstrijden te gaan om aan zijn productie te werken.

Klose heeft in totaal veertien WK-doelpunten achter zijn naam staan. In vorige edities van het wereldkampioenschap wist de aanvaller namelijk ook al regelmatig het net te vinden. Ook Gerd Müller, voormalig spits van Die Mannschaft, heeft een totaal van veertien treffers achter zijn naam staan.

Klose vindt een vergelijking met Der Bomber echter niet fair. "Müller heeft in totaal maar twee WK's (1970 en 1974) gespeeld. Dus ons vergelijken zou niet eerlijk zijn", zo vindt de spits van Bayern München. Klose is momenteel bezig aan zijn derde WK.