Succes WK-gangers komt Ajax slecht uit

Het WK voetbal verloopt uitstekend voor verschillende spelers van Ajax. Maarten Stekelenburg, Demy de Zeeuw, Gregory van der Wiel (allen Nederland), Luis Suárez en Nicolas Lodeiro (beide Uruguay) zijn nog in de race voor de wereldtitel.

Toch zit er voor de Amsterdamse formatie ook een keerzijde aan dit succes. Ajax speelt op 27 juli namelijk al een wedstrijd in de voorronde van de Champions League. In financieel opzicht is het erg belangrijk, dat de Amsterdammers zich voor het miljoenenbal plaatsen. Het budget van de ploeg uit de hoofdstad wordt namelijk met elf miljoen euro overschreden.

Voor de start van het toernooi was er voor de Ajacieden ook al geen ruimte voor vakantie, waardoor het vijftal mogelijk maar één week vrijaf kan krijgen. Deze periode is echter veel te kort om te herstellen van een lang en zwaar seizoen.

Drie andere spelers van Ajax, die op het WK voetbal in actie kwamen, zijn reeds uitgeschakeld. Het gaat om Eyong Enoh, Dennis Rommedahl en Christian Eriksen. Zij zullen zich op korte termijn bij de selectie van trainer Martin Jol vervoegen.