Nederland begint Hamburg Masters goed

Het Nederlands mannenteam is de Hamburg Masters begonnen met een ruime zege. De gretige internationals zetten India vrij eenvoudig opzij: 6-3.

De kersverse bondscoach Paul van Ass geeft bij het toernooi in de Duitse havenstad jonge talenten en in zijn ogen kwalitatief sterke hoofdklassehockeyers de kans zich in de kijker te spelen. Voor aanvang van het openingsduel had Oranje dan ook slechts 392 interlands aan ervaring tegen 1075 van India. In het veld was er van dat verschil niets te merken. De Nederlandse ploeg kwam scherp en gretig uit de startblokken en stond via Bob de Voogd en Robbert Kemperman al snel op een 2-0 voorsprong. Niet veel later sloegen de Indiërs toe uit een strafcorner, maar het slotakkoord in de eerste helft was voor de fris combinerende Nederlandse ploeg.

Na de pauze was het duel wat meer in evenwicht. India speelde echter te slordig om de Nederlanders serieus pijn te doen. Oranje, dat met Roderick Musters, Mink van der Weerden en Robert Tigges drie debutanten had, bleef ondanks de vermoeidheid de bovenliggende partij en had zelfs met grotere cijfers kunnen winnen.

Van Ass na afloop: "We speelden met veel druk naar voren. Dat is best spannend, want je kunt ook een goal tegen krijgen. Deze speelwijze zorgt ervoor dat het spel aantrekkelijker is en we hebben meer het gevoel dat we controle hebben. Ik houd daar van. Dit is een heerlijke start, maar het is nog veel te vroeg om te juichen. Er moet nog heel veel werk worden verricht."

Zaterdag neemt Oranje het in de tweede wedstrijd op tegen Japan.