Eusebio: "Brazilië gaat de finale halen"

Eusebio verwacht niet dat Oranje vanmiddag van Brazilië gaat winnen. De Portugees denkt dat de Brazilianen de finale gaan halen en daarin Duitsland of Argentinië tegenkomen.

"Voordat het toernooi begon heb ik vaak gezegd dat Brazilië en Spanje mijn favorieten waren", zegt de Portugees op de officiële FIFA-website. "Maar we mogen Argentinië niet uitvlakken, want zij spelen erg sterk en met de sfeer in dat team zit het ook goed. Maar ze staan in de kwartfinale natuurlijk wel tegenover Duitsland, dat altijd sterk is."

Eusebio verwacht dan ook dat Brazilië op 11 juli in de eindstrijd zal staan tegen Argentinië of Duitsland. "Brazilië heeft in theorie een makkelijkere route naar de finale, en ik denk dat ze goed genoeg zijn om ten koste van Nederland door te gaan. Al zal Oranje ze het wel lastig maken. Maar ik verwacht dat Brazilië in de finale zal spelen en dan uitkomt tegen Argentinië of Duitsland."

Opvallend genoeg wordt Europees kampioen Spanje, dat verantwoordelijk is voor de uitschakeling van het land van Eusebio, dus niet meer genoemd. De Spanjaarden wonnen in de achtste finale met 1-0 door een doelpunt van David Villa. In de kwartfinale staat Spanje tegenover Paraguay.