Van Persie hoopt op beetje geluk tegen BraziliŰ

Robin van Persie verwacht dat Nederland en Brazilië vrijdag in de kwartfinale goed aan elkaar gewaagd zullen zijn. "En wij gaan in die wedstrijd ook heus wel wat kansjes weggeven", voorspelt de spits van Oranje. "Je hebt dan gewoon het geluk nodig dat die ballen er niet invliegen."

Van Persie heeft geen zin om zich met Nederland in de rol van underdog te manoeuvreren. "Als je naar beide selecties kijkt, ligt het gewoon heel dicht bij elkaar", concludeert hij. "Details zullen het verschil tussen winst en verlies gaan bepalen." Maximale inzet is in ieder geval vereist. "Als we met zijn allen keihard werken en goed kunnen omschakelen, krijgen we echt wel onze kansen en zijn we even goed als Brazilië, dat weet ik zeker."

De tijd dat Brazilië indruk maakte met sambavoetbal, is volgens Van Persie voorbij. "Met Gilberto Silva en Felipe Melo staan er twee echte brekers op het middenveld. Eigenlijk hebben ze een verdedigend blok van zes man, met een links- en rechtsback die zorgen voor veel diepgang." Op cadeautjes hoeft Nederland dan ook niet te rekenen, denkt Van Persie. "Hun achterhoede is heel sterk. Die geven in een wedstrijd nauwelijks kansen weg."

Nederland en Brazilië staan vrijdag in Port Elizabeth voor de elfde keer tegenover elkaar. Twee keer won Oranje, Brazilië ging vier keer met de overwinning aan de haal.