Vertrouwen in stunt tegen Brazilië

Bij de fans en het Nederlands elftal is vertrouwen in een stunt van Oranje  vandaag tegen Brazilië groot. Dit blijkt uit de Nederlandse kranten die uitgebreid vooruitblikken op het duel in de kwartfinales.

"Oranje moet swingen", kopt De Telegraaf in grote Oranje letters op de voorpagina. "Legioen gelooft in stunt. Heel het land klaar voor samba-feest", voegt de krant eraan toe. Ook spreekt De Telegraaf over een examen voor Oranje. "Kwartfinale zal ware kracht duidelijk maken."

Het AD heeft een foto van een juichende Dirk Kuijt, Mark van Bommel en Arjen Robben op de voorpagina met daarop de tekst "Wij gaan winnen", gedrukt. "Oranje vol zelfvertrouwen".

Op de voorkant van het katern AD Sportwereld staat in grote letters "Het is nu of nooit, want.....". De krant geeft vier redenen op waarom Nederland Brazilië nu zou moeten verslaan: zelfvertrouwen Oranje enorm, internationals op hun top, alle WK-duels gewonnen en Brazilië is de gedroomde tegenstander.

Volgens Trouw moet Oranje nu de ware kracht tonen. "Internationals roepen in koor en vol vuur dat het hun in Zuid-Afrika eerst en vooral om de winst gaat."

De Volkskrant laat Rafael van der Vaart onder woorden brengen waarom Nederland kan winnen van Brazilië. "Omdat wij gewoon nog niet naar huis gaan", aldus de speler van Real Madrid.