Hulpdiensten rukken uit voor file in hitte

Hulpdiensten zijn donderdagmiddag uitgerukt om mensen te helpen die door de hitte in een file op de A12 in problemen waren geraakt. Dat heeft een woordvoerder van de politie laten weten.

De politie sloot de A12 richting Den Haag bij Nieuwerbrug donderdagochtend af nadat een vrachtauto tegen een portaal met matrixborden was gereden en grote delen van dat portaal op het wegdek terechtkwamen. Achter het incident ontstond een lange file die op zijn hoogtepunt 11 kilometer lang was. De politie sloot de weg af en leidde een deel van de file via afritten weg. Rond half twee stond er nog over 2 kilometer verkeer vast. De snelweg blijft naar verwachting tot half drie dicht.

Diverse automobilisten dreigden door het stilstaan in hun steeds warmer wordende auto onwel te raken. De brandweer en mensen op ambulancemotoren reden langs de file om water uit te delen. Enkele weggebruikers die per se verder moesten, onder andere iemand met een kind op weg naar het ziekenhuis, werden begeleid langs de file en doorgelaten. Uiteindelijk hoefde volgens de politie niemand te worden afgevoerd. "Met deze hitte weet je dat een file problemen gaat geven en daar kun je maar beter op voorbereid zijn", aldus de woordvoerder van de politie.

Het ongeval had effect op de hele omgeving. "Het is een beetje een chaos geworden", meldde een zegsman van het Korps landelijke politiediensten. "Er stonden vrachtwagens met dieren en bussen met ouderen in de file. Die moesten ergens worden opgevangen."