Doetinchem en omgeving zonder stroom door brand

Door een mogelijke brand zitten tien- tot vijftienduizend mensen in de omgeving van Doetinchem zonder stroom. Het probleem ontstond donderdagochtend in een verdeelstation van stroombeheerder Liander in Doetinchem. Ook plaatsen rond Doetinchem hebben geen stroom, meldt de brandweer.

Politie en gemeente hebben vanwege de hitte groot alarm geslagen. Er wordt gekeken of ziekenhuizen en verzorgingshuizen wel noodaggregaten hebben om de airco werkend te houden. Het ziet ernaar uit dat de meeste tehuizen wel stroom hebben.

De politie houdt zich nu vooral bezig met de gevolgen van de storing voor de volksgezondheid. Of verkeerslichten het doen en of er extra agenten worden ingezet op straat is nog niet duidelijk.

Wat er precies in het onderstation aan de Keppelseweg aan de hand is, is nog niet bekend. Er is sprake van rookontwikkeling, maar of er ook brand is, is onduidelijk. Rond 09.40 uur viel in bijna heel Doetinchem en omringende plaatsen de stroom uit. Het gaat onder meer om Hengelo en Langerak.

Volgens een woordvoerder van Liander kan het nog wel even duren voordat de stroom weer wordt ingeschakeld. "Eerst moeten we zorgen dat het veilig is, dan onderzoeken we de schade en dan pas kunnen we weer gaan aansluiten. Dat gaat via omleidingen. Daarna gaan we pas repareren."