FC Twente-fans willen Johan Cruijff Schaal boycotten

De gezamenlijke supportersverenigingen van FC Twente vinden het onacceptabel dat de fans met de trein naar Amsterdam moeten.

De Twente-fans hadden liever gezien dat de KNVB genoegen nam met een auto/buscombi, maar FC Twente heeft gekozen voor een treincombi, omdat de landskampioen niet genoeg stewards kan inzetten. Bovendien is de reistijd met de trein korter. De Tukkers kunnen 3200 kaarten verdelen onder hun achterban.

"Voor deze wedstrijd gelden stringente veiligheidsmaatregelen die vanuit de KNVB, gemeente Amsterdam en politie Amsterdam worden opgedragen. Dit houdt onder meer in dat er voorwaarden worden gesteld aan het aantal stewards per vervoerstype. Om aan deze eis te voldoen, heeft FC Twente in deze periode onvoldoende stewards beschikbaar om 13.000 supporters te vervoeren", staat op de clubsite.

"Ondanks diverse pogingen om alternatieven te zoeken, is dit niet mogelijk gebleken. FC Twente is gebonden aan regels en voorschriften die door de diverse partijen worden opgelegd. FC Twente is van mening dat de keuze voor de treincombi de beste is, aangezien er op die manier het grootste aantal supporters naar deze wedstrijd kan en de prijs van het kaartje het laagste is."

FC Twente speelt op 31 juli tegen Ajax in de ArenA.