Pirelli: "Räikkönen inzetten voor bandentests"

Pirelli ziet in Kimi Räikkönen de ideale coureur om de Formule 1-banden voor 2011 te gaan testen. De vraag is echter of de Finse rijder zelf daar wel trek in heeft.

Afgelopen winter zegde The Iceman de F1 vaarwel om in de rallysport actief te worden, maar volgens de Finse krant Turun Sanomat wil Pirelli hem voorstellen om te gaan testen met een Formule 1-bolide. "Ik heb geen idee of Räikkönen er interesse in heeft," zei de baas van het Italiaanse bandenmerk Paul Hembery.

De manager van Räikkönen Steve Robertson heeft met zijn pupil nog niet gesproken over het idee van Pirelli. "Maar als ze ons een voorstel doen, gaan we daar over nadenken. Verder hangt het er van af of Kimi aan een dergelijke test wil meedoen en of het in zijn schema past," zei hij over de Fin die in de rallysport de bandenleverancier al tegen is gekomen.

Pirelli zal bij de eerste tests een GP2-bolide in gaan zetten. Daarna zal een Formule 1-auto worden gebruikt, maar of dit een oude BMW of een Toyota is, is nog niet bekend. Hierdoor heeft Räikkönen, die voor 2011 ook in verband met Renault wordt gebracht, nog de tijd om over een beslissing na te denken mocht de vraag van Pirelli komen.