Politie: Kooistra heeft zich niet opgehangen

De politie weerspreekt berichten dat horecagigant Sjoerd Kooistra zich heeft opgehangen. Hij werd maandag dood gevonden bij zijn villa in Beek-Ubbergen. Woensdagochtend bevestigde de politie dat hij door zelfmoord om het leven is gekomen, maar zei aanvankelijk uit piëteit met zijn nabestaanden niets over de doodsoorzaak.

De goede vriend van Kooistra, advocaat Oscar Hammerstein, zei dinsdag al dat Kooistra door zelfmoord was omgekomen. Hij had het ook over verhanging. Ook weekblad Elsevier, dat nog voor de bevestiging van de politie woensdag meldde dat hij door zelfmoord was omgekomen, schreef dat Kooistra zich had opgehangen.

De politie wil korte metten maken met deze speculatie en veronderstelling. De politie wil nog steeds niet zeggen waardoor Kooistra om het leven is gekomen, maar wil alleen 'uit respect richting familie en nabestaanden deze suggestie ontkennen'.

Volgens Hammerstein maakte de 59-jarige Kooistra er een eind aan vanwege zorgen over zijn geldproblemen en in het bijzonder over zijn grootste schuldeiser Heineken. De bierbrouwer zou hem geen uitweg hebben geboden en daardoor hebben 'vermoord'.

Submitter:  Bron: Novum