FOTA wil Formule 1 vergroenen

De Formula One Teams' Association werkt aan een pakket maatregelen om de sport te vergroenen. Zo moet de CO2-uitstoot in de komende drie jaar met 12% gereduceerd worden en moet het brandstofverbruik vanaf 2013 met de invoering van het nieuwe motorenreglement fors gereduceerd gaan worden.

"Het is al mogelijk geweest om de totale koolstofemissie in de Formule 1 te reduceren. Voortbouwend op wat we al bereikt hebben anticiperen we dat in 2012 de Formule 1 haar totale koolstofuitstoot ten opzichte van 2009 met 12,4% gereduceerd zal hebben," zei FOTA-voorzitter Martin Whitmarsh.

"De FIA en de FOTA hebben al samengewerkt om de technische reglementen van 2013 vorm te geven om de motoren en de aandrijflijnen vanaf dat tijdstip een platform gaan bieden voor de continue ontwikkelingen om het brandstofverbruik te reduceren. Dit is een spannende tijd voor de Formule 1 en ik ben er trots op dat onze sport op deze manier in de wereldwijde milieuzaak de leiding neemt."

De FOTA wil de positie handhaven van de Formule 1 als platform voor het introduceren en ontwikkelen van nieuwe technologieën voor de autowereld. Daarnaast wil de organisatie proberen meer milieuvriendelijke technologie te introduceren.