Monnik filmt stiekem naakte vrouwen

Een Cambodjaanse rechtbank heeft gisteren een 37-jarige monnik aangeklaagd. De boeddhistische Net Khai heeft stiekem honderden naakte vrouwen gefilmd.

De nietsvermoedende vrouwen kwamen bij de monnik in de tempel om zich te wassen in heilig water. De geile monnik filmde deze vrouwen en wisselde de beelden uit met anderen. Volgens de aanklager heeft Khai 'pornografische afbeeldingen gemaakt en verspreid'. Indien hij wordt veroordeeld, loopt hij de kans een jaar in de cel te belanden.

De monnik kon zaterdag worden aangehouden na een klacht van een slachtoffer dat de politie vertelde dat filmpjes van de naakte vrouwen de afgelopen tijd via mobieltjes zijn verspreid. De politie heeft hem vervolgens bij zijn tempel in de Cambodjaanse hoofdstad gearresteerd.

Op de beelden is te zien hoe de vrouwen heilig water over zichzelf gieten. "Khai heeft sinds 2008 honderden vrouwen gefilmd", beweert de aanklager. "Ze wendden zich tot de monnik om met heilig water te worden gezegend, maar zij werden stiekem gefilmd."

De perverse monnik heeft inmiddels bekend. De commotie onder de boeddhistische monniken is groot. Met zijn gedrag heeft Khai de gemeenschap veel schade berokkend. Men heeft hem daarom zijn religieuze status ontnomen.