Almeida: " Het beste team heeft gewonnen"

Portugal werd gisteravond uitgeschakeld in de achtste finale door Spanje. De Portugese aanvaller Hugo Almeida vond de eliminatie na afloop van de wedstrijd terecht.

Almeida is tevreden over het spel van Portugal, maar vond Spanje gewoon een klasse beter. "Spanje begon de wedstrijd erg goed. Ze hebben een heel goed team, maar wij hebben goed weerstand geboden. Helaas waren zij gelukkiger in de afronding. We speelden aardig".

In de tweede helft werd Almeida gewisseld. De Portugees was het duidelijk niet eens met de beslissing van bondscoach Queiroz. "Ik was niet verrast door mijn wissel. Wel baalde ik omdat ik gewoon graag wilde spelen. Maar uiteindelijk bepaalt de trainer wie er spelen. Hij heeft 23 opties en ik weet achteraf gezien dat ik meer had kunnen geven."

Door de nederlaag kan Portugal naar huis. "We moeten met de kop omhoog naar huis want we hebben het goed gedaan. We hebben een paar kansen gekregen maar konden die niet benutten. We zijn een echt team. Als Portugal verliest, verliezen we allemaal."