Verdachte poging moord Culemborg vrij

Een 22-jarige verdachte van een drievoudige poging tot moord op nieuwjaarsdag in Culemborg is dinsdag op vrije voeten gesteld. De man mag van de rechtbank in Arnhem de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen hem in vrijheid afwachten.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man ervan met een auto in de Culemborgse wijk Terweijde de voortuin van een woning in te zijn gereden waar een aantal mensen stonden. Het incident vond 1 januari rond 05.00 uur plaats op de Van Diepenbrockstraat. De auto kwam uiteindelijk tegen de gevel van de woning tot stilstand.

De verdediging van de man stelt dat de verdachte in paniek raakte nadat hij werd bekogeld met stenen en daardoor de controle over het stuur kwijtraakte. Het incident was volgens de verdediging daarom een ongeluk. De rechtbank sluit deze lezing niet uit.

De inhoudelijke behandeling van de zaak tegen de verdachte staat gepland op 14 september. Hij mag zich van de rechtbank tot die tijd niet schuldig maken aan een strafbaar feit en mag zich ook niet vertonen in de Van Diepenbrockstraat.