Forlán wil met Uruguay in rol van underdog duiken

Diego Forlán plaatste zich reeds met Uruguay voor de kwartfinale van het WK door Zuid-Korea met 2-1 te verslaan. De spits van Atlético Madrid wil met zijn land zo ver mogelijk komen, maar wil niets weten van een rol als favoriet.

"Het is logisch, hoe verder we komen hoe minder ploegen er over blijven. Op die manier word je steeds wat meer favoriet", vertelt Forlán aan Ole. "Ik kan bijna niet geloven dat we bij de laatste acht van het WK zitten. Maar we moeten het eigenlijk wel gaan beseffen. We moeten verder en genieten van het WK met de groep en met onze families."

Uruguay heeft tot op heden geïmponeerd op het WK in Zuid-Afrika. De achterhoede heeft slechts één tegendoelpunt hoeven incasseren. Het gevreesde aanvalskoppel Diego Forlán en Luis Suárez hebben er ook al een aantal inliggen. De spits van Ajax scoorde dit WK al drie keer.

Forlán weet als geen ander dat vanaf nu er geen makkelijke wedstrijden meer zijn in deze fase van het WK. Hij neemt de volgende tegenstander Ghana dan ook erg serieus. "Ghana? Alle tegenstanders zijn moeilijk. Men zei ook dat Zuid-Korea makkelijk zou gaan worden."