Jong-A-Pin ruikt zijn kans onder Jans

Calvin Jong-A-Pin hoopt bij sc Heerenveen onder de nieuwe trainer Ron Jans zijn kans te grijpen om derhalve een plek in de selectie af te dwingen.

Jong-A-Pin werd vorig seizoen uitgeleend aan Vitesse. Dit seizoen hoop hij het shirt van Heerenveen te dragen. "Een nieuwe trainer, een nieuw seizoen en ook nieuwe kansen", zegt de verdediger op de clubwebsite. "Ron Jans zei dat ook tegen mij en dat denk ik zelf ook. Hij kent mij niet, dus ik kan gewoon laten zien wat ik kan."

Vitesse had Jong-A-Pin graag definitief overgenomen, maar had daar de financiële middelen niet voor. Omdat Heerenveen afscheid heeft genomen van Goran Popov is er een kans voor de speler op de linksbackpositie. "Maar het kan ook zo zijn dat Heerenveen een nieuwe linksback aantrekt. Dus de concurrentie blijft."

Jong-A-Pin blikt tevreden terug op zijn seizoen bij Vitesse. "Ik heb zo'n dertig wedstrijden gespeeld. Dat is voor mij veel, aangezien ik veel blessures had in het verleden. Ook heb ik geleerd om met de druk van degradatie om te gaan."