Woningovervaller in been geschoten door politie

De politie heeft maandagavond een man in zijn been geschoten die met vier anderen een woning in Alphen aan den Rijn had overvallen. De vijf waren de woning binnengedrongen en bedreigden de bewoners met een vuurwapen. Het gezin in de woning aan de Jan van Henegouwenstraat raakte niet gewond.

De mannen vluchtten, maar werden achterhaald door de politie. Een van de verdachten werd bij een sloot gevonden en in zijn been geschoten toen hij weigerde zich over te geven. Een politiehond ontdekte in de sloot een tweede verdachte, die tot zijn hoofd in het water zat.

De andere drie verdachten waren een woning aan de Filips van Bougondiëstraat ingevlucht. De 59-jarige bewoner raakte lichtgewond tijdens een worsteling met de mannen, die er met zijn auto vandoor gingen. De drie reden richting Gouda, maar reden in Waddinxveen tegen een paal. De verdachten werden daar in de buurt alsnog opgepakt.

De politie zocht met twintig agenten en met politiehonden naar de mannen. De overval wordt door dertig rechercheurs onderzocht.