Eén op de drie Europeanen gamet

Eén op de drie mannen en één op de vijf vrouwen is een gamer. Dit blijkt uit Europees onderzoek in opdracht van ISFE, de internationale branchevereniging van uitgevers van games.

In de Benelux is 31 procent van de mensen tussen de 16 en 46 jaar een gamer. Uit het onderzoek blijkt ook dat er in de Benelux gemiddeld meer vrouwen gamen dan in de rest van Europa. Waar het Europees gemiddelde rond de twintig procent ligt, gamet in Nederland 29 procent van de vrouwen.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 5800 respondenten uit 18 landen. Onder de term gamen verstaat het ISFE spellen die gespeeld worden op spelcomputers, PC's of de mobiele telefoon. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen offline of online gamen.

Van alle mensen die gamen, is het grootste gedeelte helemaal niet zo fanatiek. Slechts vijf procent van de gamers uit de Benelux speelt meer dan 16 uur per week videogames, terwijl de meeste mensen (82 procent) minder dan vijf uur bezig zijn met het digitale vermaak.

Wat betreft het koopgedrag blijkt een groot gedeelte van de aankopen uit dezelfde hoek te komen. Het ISFE stelt dat veertien procent van de gamers meer dan de helft van alle aankopen voor hun rekening neemt. Zo koopt bijna één op de tien gamers in de Benelux meer dan drie spellen per jaar.

Eén op de drie Europeanen gamet
Eén op de drie Europeanen gamed