Jongen (17) neergestoken in Bussum

Afgelopen nacht is een 17-jarige jongen uit Bussum slachtoffer geworden van een steekpartij in zijn woonplaats. De jongen was rond 00:30 uur met een paar vrienden onderweg naar huis, toen ze bij gesloten spoorbomen op de Stationsweg aankwamen.

Het slachtoffer zag toen een man onder de gesloten spoorbomen doorlopen en oversteken. De man liep daarna naar een fiets en tilde daarbij een spoorboom op. De 17-jarige jongen riep naar de man dat hij voorzichtig moest zijn, omdat er een trein aankwam.

Hierop liep de man recht op de jongen af en deelde een aantal klappen uit. Direct daarna stak hij de jongen met een mes in zijn zij. Het slachtoffer werd overbracht naar een ziekenhuis en zijn toestand is stabiel.

De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar een blanke man van ongeveer 1.80 meter lang en tussen de 21-25 jaar oud. Hij had een mager postuur en kort lichtkleurig haar, achterzijde en zijkanten opgeschoren, bovenzijde langer. Hij droeg een wit T-shirt met opdruk en een lichte spijkerbroek. Hij reed op een meerkleurige mountainbike, waarmee hij na het steekincident wegreed via de Vlietlaan in Bussum.

Getuigen of mensen die iemand herkennen in het signalement kunnen bellen met politie Gooi en Vechtstreek via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.