Capello kijkt vooruit, Beckham misschien opvolger

De vroege WK-uitschakeling tegen Duitsland, in de achtste finale, is in Engeland nog steeds het gesprek van de dag. Fabio Capello weet nog niet of hij mag aanblijven als bondscoach, maar is al volop met de toekomst bezig. Ondertussen gaan er geruchten dat de Engelse bond het stokje wil doorgeven aan David Beckham.

Capello is nu alweer bezig met het Europees Kampioenschap van 2012. "Ik denk dat er twee of drie nieuwe spelers bij moeten komen. Adam Johnson van Manchester City en misschien ook Kieran Gibbs van Arsenal", zegt Capello op de website van de FIFA. "Michael Dawson (Tottenham Hotspur), Gabriel Agbonlahor (Aston Villa) en Bobby Zamora (Fulham) kunnen daar ook bij horen."

De Italiaan ziet nu in waarom Engeland bijna nooit goed presteert op een WK. "De spelers arriveren vermoeid op het WK", aldus Capello, die veelal spelers tot zijn beschikking heeft die tientallen wedstrijden in de benen hebben. "Ik wil graag iets veranderen, maar dat is onmogelijk. Ze spelen zaterdag, woensdag, zaterdag, woensdag."

Ondertussen bericht de London Evening Standard dat binnen de FA de roep steeds groter wordt om David Beckham tot bondscoach te benoemen. Dat is opmerkelijk, aangezien Becks geen ervaring als trainer heeft. Sterker nog, hij heeft zijn afscheid als voetballer nog niet eens aangekondigd.