Bedenker Tetris al tien jaar bezig met multiplayer

Er wordt al tien jaar gewerkt aan een multiplayer-modus voor de populaire puzzel-game Tetris. Dit heeft de Russische bedenker van Tetris, Alexey Pajitnov, gezegd in een interview met de website Gamasutra.

Onder het communistische bewind van Rusland werd de licentie voor Tetris verkocht voor een schijntje. Recentelijk heeft Alexey Pajitnov de rechten teruggekocht, en sindsdien is hij bezig met het verkopen van licenties. Het werk aan een multiplayer-modus van Tetris gaat echter niet helemaal naar wens.

"Ik heb geprobeerd het te ontwikkelen, maar we zijn er nog niet helemaal", stelt Pajitov.

Tetris DS voor de Nintendo DS bevat een multiplayer-modus, maar dat is niet helemaal wat Pajitnov in gedachten heeft. De Russische programmeur weet dat spelers zich goed moeten concentreren om het spel op de hogere niveaus te kunnen spelen. Dat zijn de momenten dat Tetris interessant wordt. De speler is dan zo geconcentreerd dat hij niet kan kijken wat de tegenstander aan het doen is.

Hoewel de Russische bedenker van Tetris inmiddels al tien jaar aan het peinzen is over een multiplayer-modus voor de game, is het idee nog niet afgerond.

"In de meest ideale versie van een multiplayer-Tetris moet je kunnen zien wat de tegenstander doet, en moet je hun manier van spelen en hun prestaties meenemen in de game. Dat zou voor mij het voornaamste plezier geven in een multiplayer-game van Tetris", meent Pajitnov.

Bedenker 'Tetris' al tien jaar bezig met multiplayer
Bedenker Tetris al tien jaar bezig met multiplayer