Williams: "Samen met Cosworth verbeteren"

Het Formule 1-team van Williams wil de samenwerking met motorenleverancier Cosworth maximaal gaan benutten. Directeur bij het Britse team Andrew Parr is tevreden over de motorenbouwer met wie de renstal afgelopen weekend in Valencia een vierde plaats behaalde.

"De kwaliteit van de mensen en het werk dat ze leveren is heel goed. Ondanks dat ze een beperkt budget hebben, zijn ze er in geslaagd hun Formule 1-programma op een goede manier van de grond te krijgen," zei Parr tegen Autosport. Toch is de relatie tussen Williams en Cosworth nog niet optimaal. "Het is net als een huwelijk. Je hebt wel eens ruzie met je vrouw, maar je weet dat er een gemeenschappelijk doel is en dat is ook hier het geval. Je moet er aan werken."

Dat de resulaten dit jaar tegenvielen is volgens Parr niet alleen aan Cosworth te wijten. "We hebben geen geschikte data om alleen de motor óf alleen het chassis te vergelijken met die van een ander team, dus een schuldige valt niet zomaar aan te wijzen. We staan niet waar we willen staan. Wij zijn daar niet gelukkig mee, maar zij ook niet. Daarom zijn we allebei continu op zoek naar oplossingen en verbeterpunten."

Afgelopen periode gingen er geruchten dat Williams Cosworth in wilde ruilen voor Renault, maar dit lijkt nu van de baan te zijn. "Dat is niet onze intentie en er zijn dan ook geen plannen voor," zei Parr die het toch niet helemaal uit wilde sluiten. "Er kan altijd nog iets gebeuren, dus het is niet verstandig om die mogelijkheid uit te sluiten."

Toch lijkt Williams bij de huidige motorenfabrikant te blijven, omdat een onafhankelijke leverancier voordelen biedt. "Onze relatie is gebaseerd op gelijkwaardigheid. Problemen worden gelijk op tafel gelegd en besproken. Als team hebben wij hierdoor het gevoel meer controle te hebben over onze toekomst."