Van Hanegem: "Zo'n kans krijgen we nooit meer"

Volgens Willem van Hanegem heeft het Nederlands elftal in Zuid-Afrika een unieke kans om wereldkampioen te worden. "Zo'n kans als nu krijgen we nooit meer. Het niveau van het WK is heel middelmatig en wij zijn als een van de weinigen in staat daarbovenuit te steken", zegt De Kromme in zijn column in AD Sportwereld.

"Het is misschien raar om Nederland uitgerekend na zo'n wedstrijd als tegen Slowakije als grote kanshebber te bestempelen", aldus Van Hanegem. "Maar ik denk echt dat wij maar een beetje meer vertrouwen en durf moeten tonen om de wereldtitel te kunnen pakken."

"Ik had na deze wedstrijd gemengde gevoelens. Ik ben blij dat we na vier wedstrijden nog steeds het maximale aantal punten hebben, maar aan de andere kant weet ik ook dat dit zo niet kan blijven doorgaan."

Het vertrouwen in Oranje is echter groot bij Van Hanegem: "Als we op dit niveau blijven spelen, kun je ook makkelijk een keer tegen een zeperd aanlopen. Dus moet het beter. Dat weten de spelers zelf het beste. We kunnen ook beter. Dat weet toch iedereen? Ook van Brazilië, onze volgende tegenstander, ben ik niet erg onder de indruk. Ze hebben alleen een voor een tegenstander heel nare, vervelende verdediging. Met als uitzondering die jongen die voor Excelsior heeft gespeeld, Bastos. Daar hoef je niet bang voor te zijn."